Politică externă

Colet-capcana la Londra

06.02.2007, 17:42 14

Un Colet capcana a explodat ieri intr-un oficiu postal din centrul Londrei, sensibilizand din nou capitala britanica, care a mai fost lovita in vara lui 2005 de o serie de atentate teroriste in mijloacele de transport in comun, in urma carora peste 50 de oameni si-au pierdut viata.
O femeie care lucra in oficiul postal a fost ranita la mana si la cap in urma exploziei si a fost transportata la spital, a anuntat Politia britanica. Oficiul se afla la parterul unei cladiri de sase etaje, situata la aproximativ 200 de metri distanta de sediul central al Scotland Yard si la mai putin de o mila de Parlament.
Toate cele sase etaje ale cladirii au fost evacuate, iar perimetrul de pe bulevardul Victoria din centrul capitalei a fost izolat, in urma exploziei care a avut loc in jurul orei 9.40 dimineata, ora locala. Patrule ale fortelor de ordine, insotite de caini special antrenati, au fost trimise pe strazile din imprejurimi, ceea ce a generat dificultati in derularea traficului rutier.Politia cauta acum destinatarul pachetului sau al scrisorii si incearca sa stabileasca daca atentatul are un motiv "terorist sau infractional".
In 7 iulie 2005, o serie de atentate cu bomba a zguduit capitala londoneza. Peste 50 de oameni si-au pierdut viata in exploziile provocate de mai multi atentatori sinucigasi la statiile de metrou si in autobuz. Atentatele multiple au fost revendicate de organizatia terorista Al-Qaida. In vara anului trecut, Politia britanica a dejucat un plan terorist, prin care locotenentii aceleiasi organizatii planuiau sa arunce in aer mai multe avioane care decolau de la Londra, cu destinatia SUA. Politia a arestat mai multe zeci de persoane care aveau legaturi cu Al-Qaida.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO