Politică externă

George W. Bush, o "povara politica" pentru republicani

28.01.2009, 19:14 9

Liderul republicanilor din Senatul american, Mitch McConnell, a declarat intr-o emisiune televizata ca Partidul Republican este pregatit pentru o revenire, odata cu eliberarea de "povara politica" a lui George W. Bush, care a fost un presedinte nepopular.
"Eram un sustinator puternic al presedintelui, dar nepopulariatea prezidentiala afecteaza partidul presedintelui", a precizat McConnell la emisiunea "Today Show" difuzata de postul NBC. "Am suferit pierderi in 2006 si in 2008", a mentionat el.
"Ii dorim presedintelui George W. Bush cele bune, dar sincer, nu va mai trebui sa ducem povara politica pe care am dus-o in cadrul ultimelor doua alegeri", a adaugat el. McConnell a precizat ca membrii republicani care au detinut functii in Congres la inceputul anilor '90 cunosc mediul politic si stiu ca vor avea din nou majoritatea (detinuta in prezent de Partidul Democrat).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO