Politică externă

Hollande l-a bătut pe Sarkozy cu trei procente dar în turul al doilea îl va zdrobi cu 54 la sută din voturi

 Hollande la bătut pe Sarkozy cu trei procente dar în turul al doilea îl va zdrobi cu cel puţin 54 la sută din voturi

Autor: Ioana Bojan

23.04.2012, 10:02 450

Candidatul socialist Francois Hollande, câştigător în primul tur al prezidenţialelor franceze, l-ar învinge pe preşedintele în exerciţiu Nicolas Sarkozy cu cel puţin 54 la sută faţă de 46 la sută, în turul al doilea, de la 6 mai, arată două sondaje Ipsos şi Ifop de duminică seara, transmite AFP.

Aceste sondaje le confirmă pe cele realizate înaintea primului tur al scrutinului prezidenţial, disputat duminică. Francois Hollande a câştigat primul tur cu 28,3-29,3 la sută, în timp ce Nicolas Sarkozy a obţinut între 25,5 şi 27 la sută din voturi, potrivit estimărilor.

Conform sondajului realizat de institutul Ifop, aproape jumătate dintre alegătorii candidatei de extremă-dreapta Marine Le Pen (48 la sută) ar vota pentru Nicolas Sarkozy în turul al doilea, 31 la sută ar vota pentru Francois Hollande, iar 21 la sută s-ar abţine de la vot sau ar da un vot nul.

Dintre cei care au votat pentru candidatul stângii radicale Jean-Luc Melenchon în primul tur, 83 la sută ar vota la 6 mai pentru candidatul socialist.

Dintre alegătorii centristului Francois Bayrou, 38 la sută ar vota pentru Sarkozy, 32 la sută pentru Hollande, iar 30 la sută s-ar abţine sau ar da un vot nul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels