Politică externă

Hotelul Watergate care a dat numele celui mai mare scandal din SUA, scos la licitatie

20.07.2009, 18:56 31

Hotelul Watergate, al carui nume este legat de scandalul care a dus la demisia fostului presedinte american Richard Nixon, va fi scos astazi la licitatie.

Monument Realty, care a cumparat hotelul in 2004 cu 45 de milioane de dolari cu intentia de a-l renova, a intrat in imposibilitate de plata a unui credit bancar de 40 de milioane de dolari. Partenerul financiar al companiei proprietare a fost Lehman Brothers, una dintre primele institutii financiare care a dat anul trecut faliment din cauza crizei financiare.

Cei care vor incerca sa vanda cladirea (inchisa din 2007) spera ca investitorii sa fie interesati, avand in vedere legaturile istorice, dar si faptul ca vanzarea coincide cu aniversarea a 40 de ani de la aselenizare si cu moartea celebrului jurnalist american Walter Cronkite. Potrivit presei britanice, cladirea ar putea fi cumparata cu numai 1 milion de dolari.

Paul Cooper de la Alex Cooper Auctioneers a declarat ca persoane din intreaga lume si-au exprimat interesul. Dezvoltatori locali, un lant de hoteluri de lux din Orientul Mijlociu si o companie hoteliera cu sediul la Londra se vor numara printre care care vor licita, potrivit The Telegraph.

In prezent, hotelul cu 12 etaje si 251 de camere, are o mobila iesita din uz si asteapta o renovare de 170 de milioane de dolari, pentru a deveni unul dintre cele mai luxoase cladiri din Washington D.C.

Potrivit NBC, pe cat e de celebru hotelul, pe atat este de urat din punct de vedere al exteriorului. El se afla in topul celor mai urate proprietati din capitala americana.

Hotelul a devenit celebru dupa ce a dat numele scandalului care i-a distrus cariera fostului presedinte al SUA Richard Nixon.

Nixon, a ramas in istorie drept singurul presedinte american care si-a dat demisia la jumatatea mandatului (in 1974), incercand disperat sa acopere implicarea Casei Albe intr-o campanie de denigrare a opozitiei democrate. Totul a inceput in iunie 1972, dupa ce

s-a descoperit ca sediul Comitetului National Democrat fusese spart de cinci oameni pentru a instala diferite instrumente de interceptare a telefoanelor. Cei cinci dormisera cu o noapte inainte la hotelul Watergate, vizavi de sediul democrat.

Investigatiile care au urmat si audierile din Senatul american au aratat ca spargerea din noaptea de 17 iunie 1972 facea parte din multe activitati ilegale autorizate de staff-ul lui Nixon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO