Politică externă

Imagini din statelit cu o posibilă instalaţie nucleară în Siria

Imagini din statelit cu o posibilă instalaţie nucleară în Siria

Autor: Mediafax

25.02.2011, 10:06 27

Un centru de cercetare american, ISIS, a postat online imaginisuprinse de satelit care confirmă, potrivit acestuia, suspiciunileprivind activităţile nucleare ale Siriei şi intenţia acesteia de aascunde o instalaţie suspectă care ar putea avea legătură cu unreactor bombardat de Israel în 2007.

Fotografiile, care pot fi văzute începând de miercuri pe paginade Internet a acestui organism specializat în proliferareanucleară, au fost realizate imediat după o cerere de inspecţie aAgenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), în mai 2008,relatează AFP.

Joi seara, preşedinţia Comisiei pentru Afaceri Externe dinCamera Reprezentanţilor, Ileana Ros-Lehtinen, s-a declarat "profundîngrijorată" în urma publicării fotografiilor prin satelit.

"Distrugerea în 2007 de către Israel a unei posibile uzine deîmbogăţire a uraniului în Siria a pus capăt ameninţării imediate,dar noi indicii arată că regimul nu a renunţat încă la ambiţiilesale nucleare", a declarat Ros-Lehtinen, care i-a cerutpreşedintelui Barack Obama să intensifice presiunile asupraDamascului prin intermediul unor sancţiuni. Citiţi mai mult despreimaginile din satelit cu o posibilă instalaţie nucleară înSiria pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO