Politică externă

Judith Miller a plecat de la New York Times

11.11.2005, 19:50 23

Jurnalista Judith Miller, aflata in centrul unui scandal privind dezvaluirea numelui unui agent CIA, a anuntat ca a incetat colaborarea cu publicatia The New York Times, dupa 28 de ani de cariera.

"Ii suntem recunoscatori lui Judy pentru sacrificiul sau personal in scopul apararii principiilor jurnalistice. Respect decizia ei de a se retrage de la New York Times si ii doresc numai bine", a declarat editorul Arthur Sulzberger Jr.

Miller, in varsta de 57 de ani, a declarat ca este "foarte multumita" de aceasta situatie si se considera o "femeie libera" fata de ceea ce numeste "manastirea New York Times, o manastire care isi are propria teologie si propriul catehism".

Judith Miller a petrecut 85 de zile in inchisoare pentru ca a refuzat sa dezvaluie identitatea unei surse implicate in scurgerile de informatii in cazul agentului CIA Valerie Plame.

In scrisoarea pe care cotidianul a publicat-o ieri sub titlul "Bun ramas de la Judith Miller", ea sustine ca a renuntat la colaborarea cu The New York Times si pentru ca unii dintre colegii sai nu sunt de acord cu decizia de a depune marturie in procesul privind scurgerile de informatii din cadrul CIA.

Miller a parasit redactia cotidianului The New York Times dupa ce a fost, o perioada indelungata, corespondent pe probleme de securitate nationala. Ea a scris patru carti, iar in 2002 a facut parte dintr-o echipa care a castigat premiul Pulitzer pentru reportajele care au precedat atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, privind amplificarea amenintarii reprezentate de Usama bin Laden si Al-Qaida.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO