Politică externă

Stiri externe ZF

06.07.2009, 20:39 164

Violentele etnice din China se soldeaza cu 140 de morti
Guvernul de la Beijing a restrictionat, luni, accesul la internet pentru locuitorii din Xinjiang, dupa violentele izbucnite duminica la Urumqi, soldat cu 140 de morti. Guvernul chinez a condamnat revoltele de la Urumqi impotriva separatistilor musulmani, cea mai violenta rascoala de la evenimentele din piata Tiananmen din Beijing din 1989. Potrivit unor locuitori din Urumqi, internetul nu mai functioneaza de 48 de ore. Site-urile guvernelor regionale din Urumqi si Xinjiang nu pot fi nici ele accesate. Guvernul comunist chinez nu a blocat insa accesul la internet doar la nivel regional, ci au blocat si accesul locuitorilor din Beijing la platforma de micro-blogging Twitter. Violentele etnice izbucnite duminica la Urumqi s-au soldat cu 140 de morti, a anuntat luni un purtator de cuvant al Guvernului, iar sute de persoane au fost arestate, potrivit agentiei China Noua. Alte 828 de persoane au fost ranite, potrivit purtatorului de cuvant.

Opt persoane sunt judecate pentru o escrocherie care l-a vizat si pe Sarkozy
Opt persoane acuzate ca au participat la o escrocherie impotriva unor conturi bancare, printre ale caror victime s-a aflat si presedintele francez, Nicolas Sarkozy, au comparut luni in fata unui tribunal din Nanterre. Cele opt persoane, dintre care trei au fost arestate, sunt suspectate ca au participat in august 2008 la o frauda care a avut ca scop obtinerea datelor bancare. Presedintele francez a depus plangere in septembrie, dupa ce a observat retrageri de bani suspecte din contul sau personal, o suma inferioara valorii de 200 de euro. Presupusul organizator al acestei fraude este acuzat ca a achizitionat circa 150 de abonamente la telefonia mobila in magazine specializate folosind acte de identitate false, insa date bancare adevarate, apartinand unui numar de aproximativ 40 de persoane.
 
Tarile emergente au nevoie de un miliard de dolari pentru gripa porcina
Tarile in curs de dezvoltare au nevoie de aproximativ un miliard de dolari pana la sfarsitul acestui an pentru a face fata epidemiei de gripa porcina (A H1N1), declara secretarul general al ONU, Ban Ki-moon. "Pana la sfarsitul anului estimam ca tarile in curs de dezvoltare au nevoie de un miliard de dolari", le-a raspuns Ban Ki-moon jurnalistilor. Virusul A H1N1 a contaminat 94.512 persoane in toata lumea, provocand 429 de decese, potrivit ultimului bilant publicat luni de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO