Politică

Ponta la Bruxelles. Comisia Europeană se întruneşte special pentru România

Ponta la Bruxelles. Comisia Europeană se întruneşte special pentru România

Autor: Mediafax

12.07.2012, 00:05 1185

Premierul şi-a început ieri vizita la Bruxelles în timpul căreia va încerca să-i convingă pe responsabilii europeni că România respectă statul de drept, iar referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu este perfect constituţional. Ieri premierul a avut întâlniri la Parlamentul European, iar astăzi se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Durão Barroso.

Comisia Europeană a anunţat că se va reuni săptămâna viitoare, cel mai probabil miercuri, pentru a discuta despre situaţia politică din România. Ieri liderul Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (la care este afiliat PSD), Hannes Swoboda, a susţinut că oficialii Comisiei nu dispun de toate datele privind situaţia politică din România şi afirmă că oficialii europeni trebuie lăsaţi să realizeze o analiză completă, fără speculaţii. El a arătat că, în discuţia cu premierul Victor Ponta (foto), şi-a exprimat sprijinul pentru "toate măsurile adoptate pe o bază democratică".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels