Politică

Ponta: M-am gândit la demisie, dar nu poţi merita funcţia dacă te interesează numai de tine

Ponta: M-am gândit la demisie, dar nu poţi merita...

Autor: Departamentul Politic

09.06.2015, 22:27 483

Întrebat, la Antena 3, dacă ia în calcul, într-un procent mic sau mare, varianta de a-şi demisia, Ponta a răspuns: "Am luat-o în calcul imediat după ce m-am întâlnit cu procurorul şi i-am spus chestia asta şi preşedintelui, cu care am vorbit imediat după. Da, pentru mine strict personal e varianta cea mai bună. Când aud asta, cu cariera politică... Nu, acum, ce vorba de carieră politică, aici e vorba de viaţa mea şi a familiei mele".

El a adăugat însă că nu poate fi ocupată o funcţie de prim-ministru, pe care s-o şi meriţi, "dacă te interesează numai de tine şi de cei din jur".

Ponta a declarat şi pentru presa străină, marţi, că a luat în considerare demisia după ce a fost informat că este suspect într-o anchetă de corupţie, dar a decis să rămână în funcţie pentru a asigura stabilitatea politică.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut lui Ponta să demisioneze, însă premierul a refuzat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO