Politică

Ponta transformă CNADNR în Compania de Autostrăzi. Ce spune fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu

Ponta transformă CNADNR în Compania de Autostrăzi. Ce spune fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu

Autor: Sorin Pâslaru, Radu Racu

21.12.2012, 12:02 3245

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Nationale din România (CNADNR) va fi transformată în Compania de Autostrăzi care va gestiona exclusiv acet segment de căi rutiere, în timp ce administrarea celorlalte drumuri naţionale va reveni unei alte instituţii, a declarat vineri premierul Victor Ponta.

"Mai rămâne de stabilit cum se va facejuridic trecerea, pentru că modificarea nu se poate face peste noapte", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a explicat, vineri, că, aşa cum a gândit el structura Guvernului CNADNR merge la ministrul pentru Proiectele de Infrastructură, în timp ce prefecţii trec în coordonarea sa directă, rămânând la Interne.

"CNDANR merge la ministrul pentru marile proiecte de infrastructură, urmând ca în cel mai scurt timp drumurile naţionale să meargă la Transporturi. (...) CNDANR se va transforma în Compania de autostrăzi", a precizat Victor Ponta.

Fostul ministru al transporturilor, Anca Boagiu, consideră că decizia de transformare a companiei de drumuri va bloca marile proiecte de infrastructură şi atragerea de fonduri europene pe această direcţie.

"Atragerea de fonduri europene este practic blocată pentru că o instituţie nouă are nevoie de auditare iar procesul de acreditare durează ani de zile. În tot acest interval, fondurile disponibile ar fi de 4,7 miliarde de euro. Decizia premierului Ponta nu face decât să satisfacă clientela politică", a spus Anca Boagiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO