Politică

Prefectul Capitalei a demisionat la cinci zile de la numire

14.01.2005, 00:00 31

Prefectul Capitalei, Silvian Ionescu (PD), si-a dat demisia din functie, cererea sa fiind aprobata de primul ministru Calin Popescu Tariceanu. Gestul sau a fost calificat drept "elegant" de presedintele Traian Basescu.
Surse oficiale au declarat ca in functa de prefect va fi numit consilierul general Mioara Mantale (PD) - un apropiat al lui Traian Basescu.
Ionescu a declarat ca a demisionat in urma unor afirmatii publice ale lui Traian Basescu.
Seful statului a spus, la inceputul saptamanii, intr-o emisiune televizata, ca este dezamagit de numirea pe care PD a facut-o pentru prefectura Capitalei, din cauza trecutului lui Silvian Ionescu.
Ionescu a fost, inainte de 1989, ofiter in cadrul Directiei de Informatii Externe.
Este pentru a doua oara cand Silvian Ionescu isi da demisia dintr-o functie publica, ca urmare a reactiilor lui Traian Basescu. Primul episod s-a petrecut dupa ce numele lui Silvian Ionescu - consilier general in cadrul CGMB - a fost legat de un scandal referitor la preluarea de contracte de servicii publice de catre unii consilieri municipali.
Consilierul prezidential, Adriana Saftoiu, a declarat ieri ca presedintele apreciaza drept "elegant" gestul lui Silvian Ionescu. Ea a adaugat ca Traian Basescu si-a exprimat nemultumirea fata de numirea lui Ionescu ca prefect intrucat, inainte de a deveni presedinte, a cerut conducerii PD ca, la desemnarea candidatilor pentru Parlament si la numirea prefectilor sa tina seama de criteriile de moralitate trasate de CPC - Coalitia pentru un Parlament Curat, o grupare de asociatii civice - intre care acela de a nu fi avut legaruri cu Securitatea.
Acesta este motivul pentru care Basescu nu l-a acceptat pe listele parlamentare pe Ionescu, a declarat Saftoiu.
Ieri, guvernul a desemnat prefectii ultimilor sapte judete: Ion Diaconu (Botosani- PNL), Nicolae Mitroi (Braila -PNL), Gavril Soran (Caras-Severin -PNL), Jenel Serban (Calarasi - PUR), Lazar Madaras (Mehedinti -UDMR), Anuta Handolescu (Vilcea -PD) si Ion Oprea (Vrancea -PD). iulian.anghel@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO