Politică

Premierul Dacian Cioloş: Vreau să asigur Serbia de întreg sprijinul României pentru aderarea la UE

Premierul Dacian Cioloş: Vreau să asigur Serbia de...

Autor: Mediafax

10.11.2016, 13:53 141

Declaraţia comună a fost semnată de către Lazăr Comănescu, ministrul de Externe al României, şi Ivica Dačić, ministrul de Externe al Republicii Sârbe, în prezenţa premierilor din cele două ţări, la Timişoara, care s-au întâlnit înainte pentru a discuta despre mai multe subiecte.

”Am discutat despre cooperarea pentru sprijinul Serbiei la Uniunea Europeană, este şi în interesul nostru să avem o Serbie europeană în Balcanii de Vest. S-a semnat astăzi şi un protocol şi l-am asigurat pe domnul prim-ministru că Serbia va avea sprijinul nostru în vederea pregătirii pentru aderarea la UE. Am discutat şi despre relaţiile dintre cetăţenii noştri, despre comunitatea românească din Serbia. Vreau să asigur Serbia de întreg sprijinul României pentru aderarea la UE. Serbia a făcut eforturi vizibile şi semnificative în ultima perioadă în ceea ce priveşte procesul de aderare. Suntem gata să împărţim experienţa noastră pe acest subiect, dar şi pe altele", a declarat Dacian Cioloş.

"Vă mulţumesc pentru ajutorul pe care îl daţi Serbiei şi că ne susţineţi în drumul european", a afirmat şi Aleksandar Vučić, premierul Republicii Sârbe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO