Politică

Premierul Viorica Dăncilă i-a prezentat liderului grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor "situaţia reală" din România

Premierul Viorica Dăncilă i-a prezentat liderului...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

25.09.2018, 19:08 98

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a discutat, marţi, cu preşedintele grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor, Udo Bullmann, prezentându-i acestuia "situaţia reală" din România. Şeful Executivul a reafirmat ataşamentul faţă de valorile europene, informează Guvernul.

"Au fost astfel abordate subiecte de interes din perspectiva dezbaterii referitoare la România, care va avea loc în Parlamentul European la începutul lunii octombrie. În acest context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat situaţia reală din România, reafirmând ataşamentul Guvernului României faţă de principiile şi valorile europene. De asemenea, a prezentat reformele iniţiate de Guvernul României în
domenii prioritare pentru ţara noastră, arătând că acestea sunt rezultatul unei cooperări interinstituţionale transparente şi că în elaborarea lor au fost consultaţi şi partenerii europeni", se arată în comunicatul de presă al Guvernului remis marţi MEDIAFAX.

Discuţiile între premierul Dăncilă şi oficialul european au vizat agenda europeană, dar şi subiecte aflate pe agenda internă a României. Şeful Executivului, în contextul pregătirii preşedinţiei române la Consiliul UE, "a reafirmat interesul României pentru asigurarea unui mandat care să contribuie la coeziunea proiectului european şi la apropierea Uniunii de către cetăţeni".

Întâlnirea cu Udo Bullman se înscrie "în seria de contacte pe care şeful Executivului le are, în aceste zile, la Bruxelles, cu liderii grupurilor politice din Parlamentul European", potrivit sursei citate.

La întrevedere, alături de premierul Viorica Dăncilă a participat europarlamentarul Dan Nica.

Premierul Viorica Dăncilă efectuează, marţi şi miercuri, o vizita de lucru la Bruxelles, unde are o serie de întrevederi cu lideri ai grupurilor politice din Parlamentul european, comunicatul de presă al Executivului nefăcând referire şi la discuţiile despre protestele din 10 august.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO