Politică

Preşedintele Klaus Iohannis: România, un exemplu în promovarea luptei anti-corupţie

Preşedintele Klaus Iohannis: România, un exemplu în...

Autor: Mediafax

01.11.2016, 10:50 102

''Am devenit un exemplu pentru alte ţări în promovarea unor reforme, inclusiv în lupta anti-corupţie, iar Banca Mondială a preluat aceste experienţe de implementare pentru a le disemina în alte state'', a afirmat Iohannis în discursul susţinut în cadrul evenimentului de aniversare a 25 de ani de parteneriat între Grupul Banca Mondială şi România.

''Doresc să-mi exprim aprecierea pentru contribuţia Băncii Mondiale la procesul de dezvoltare a României şi, în special, pentru eforturile de stabilizare macro-economică întreprinse alături de Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional'', a mai spus preşedintele. El a amintit şi faptul că Banca Mondială a fost alături de România încă din perioada de tranziţie la o economie de piaţă şi a susţinut eforturile de aderare la Uniunea Europeană.

''România este acum o democraţie consolidată, fiind o sursă de stabilitate într-o regiune cu provocări complexe. Suntem un partener credibil, angajat în susţinerea statului de drept, în apărarea libertăţilor fundamentale şi în promovarea economiei de piaţă'', a accentuat Iohannis.

Preşedintele a subliniat însă că ţara noastră încă are domenii cu performanţe slabe şi procese nefinalizate. ''Cu siguranţă că puteam să valorificăm mai bine până la acest moment beneficiile ce decurg din statutul de membru al Uniunii Europene. Puteam să utilizăm mai bine asistenţa pe care instituţii internaţionale, precum Banca Mondială, ne-au furnizat-o'', a punctat el.

Iohannis a mai spus că, deşi România este în topul creşterii economice în UE şi administraţia publică s-a modernizat, eforturile trebuie continuate în acest sens.

''Reforma administraţiei publice, precum şi îmbunătăţirea administrării fiscale, sunt capitole importante în priorităţile noastre. Avem nevoie de o administraţie eficientă, care să răspundă pe deplin nevoilor cetăţenilor noştri. Apreciem contribuţia pe care Banca Mondială o aduce la îmbunătăţirea calităţii actului de guvernare în România'', a conchis Klaus Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO