Politică

Preşedintele USR, Nicuşor Dan: Acest Guvern a călcat linia roşie; Liviu Dragnea, adevăratul autor al crizei

Preşedintele USR, Nicuşor Dan: Acest Guvern a călcat...

Autor: Gabriel Pecheanu

08.02.2017, 14:27 609

"Acest guvern a călcat linia roşie. Există limite care nu trebuie trecute, iar acest guvern a trecut o astfel de limită. Au fost ani în care în România s-a prăduit banul public şi nimeni nu a răspuns pentru asta. Cu mult efort, societatea noastră a reuşit să creeze un mecanism prin care oamenii care greşesc să răspundă. Ceea ce a făcut guvernul Grindeanu, la 1 noaptea a fost să vrea să şteargă întreg acest efort şi să aducă România din nou în zona bunului plac. Pentru asta şi-a pierdut încrederea. Ştim cu toţii că nu domnul Grindeanu a iniţiat această ordonanţă. Ştim cu toţii că dl Liviu Dragnea, care are un dosar penal, care are o condamnare penală, a pus presiune pe domnul Grineanu. Dar domnul Grindeanu avea toate mijloacele să se opună. Nu a făcut-o, a fost laş. A pus interesele şefului său de partid în faţa intereselor ţării Şi pentru asta şi-a pierdut încrederea", a spus liderul USR Nicuşor Dan.

El a reamintit de stenograma şedinţei din seara zilei de 31 ianuarie, când a fost aprobată OUG 13.

"Am văzut cum min Justiţiei îl minte în faţă pe prim-ministru. Un astfel de prim ministru şi-a pierdut încrederea. Încrederea este de fapt cuvântul cheie aici, de încrederea în Guvernul României depinde şi siguranţa naţională a României, depinde şi evoluţia economică viitoare a României. Vi-l închipuiţi pe domnul prim ministru Grindeanu discutând cu doamna cancelar Merkel de la egal la egal, ca parteneri, pe chestiuni de securitate naţională, în interesul României ? Nu, pentru că şi-a pierdut încrederea", a apreciat Dan.

Preşedintele USR a mai spus că investitorii au nevoie de încredere ca guvernul să nu dea ordonanţe.

"Alegătorii dvs v-au trimis în Parlament ca să daţi legi pentru bunăstarea românilor, nu legi care să scape de la puşcărie pe oameni care au furat din banul public. Ştiu că există o puternică presiune asupra dumneavoastră pentru susţinerea acestui guvern. Ştiu că adevăratul autor al acestei crize, domnul Liviu Dragnea, ar fi în stare să arunce în aer România pentru a scăpa de dosarele sale penale. Prin decizia pe care o veţi lua azi aveţi de ales între a fi de partea corectă a istoriei sau a urma un om, un biet om cu două dosare penale. Şi decizia asta va fi judecată şi de istorie, şi de copii şi de nepoţii dumneavoastră", a conchis Nicuşor Dan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO