Politică

Preşedinţia SUA ia măsuri: Administraţia Trump pregăteşte sancţiuni pentru ingerinţele străine în procesul electoral din SUA

Preşedinţia SUA ia măsuri: Administraţia Trump...

Autor: Mihai Draghici

09.08.2018, 16:14 112

Preşedinţia SUA elaborează o ordonanţă executivă prin care preşedintele Donald Trump va putea impune sancţiuni străinilor care efectuează ingerinţe în procesul electoral american, un demers care intervine pe fondul criticilor privind toleranţa faţă de acţiunile Rusiei, relatează Washington Post.

Casa Albă a elaborat un proiect de ordonanţă executivă care pare a avea rolul atenuării criticilor privind lipsa de acţiune a preşedintelui Donald Trump faţă de ingerinţele ruse în scrutinul prezidenţial din anul 2016.

Donald Trump a fost supus presiunilor pentru a condamna interferenţele electorale ruse.

Un oficial de la Casa Albă a subliniat că deocamdată este vorba despre un proiect de document, precizând însă că preşedintele Donald Trump vrea să protejeze procesul elecoral din Statele Unite. "Toată lumea ştie că trebuie făcut ceva. Este vorba de un subiect important", a precizat oficialul citat.

Donald Trump şi-a atras critici dure pentru că a sugerat că are încredere mai mare în preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, decât în evaluările serviciilor secrete americane privind ingerinţele electorale ruse. "Eu am încredere în oamenii mei din serviciile de informaţii, dar vă pot spune că preşedintele Putin a fost extrem de puternic în negarea acuzaţiilor", a afirmat Donald Trump după întâlnirea cu liderul de la Kremlin.

Donald Trump trebuie să înţeleagă că "Rusia nu este aliatul nostru", a reacţionat unul din liderii Partidului Republican, Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor. Rusia este responsabilă de "tentative intense, în curs" pentru subminarea democraţiei din Statele Unite, a afirmat Dan Coats, directorul Serviciilor de informaţii americane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO