Politică

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea: Eu nu am schimbat absolut niciun manager de spital pe criteriu politic. E o informaţie falsă

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea: Eu nu am...

Autor: Otilia Ciocan Serescu, Mediafax

06.09.2017, 12:47 86

„Eu nu am schimbat absolut niciun manager pe criteriu politic. A fost cazul managerului de la Malaxa, care a fost implicat într-o anchetă judiciară şi a trebuit să se facă o numire. Atunci a fost numit directorul medical de la ASSMB (Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti - n.red.), deci nu era membru al unui partid politic. De asemenea, în cazul Spitalului Obregia, managerul este subiect al unei anchete judiciare. Un medic a preluat interimar această poziţie, iar la Spitalul Colentina, raportul Corpului de control a fost cerut de către instituţiile statului şi tot din motive judiciare s-a făcut această înlocuire. Nu se fac numiri politice la spitale. E o informaţie falsă”, a explicat Firea, într-o declaraţie de presă, susţinută în faţa Spitalului Colentina.

Mai mult, edilul a dat asigurări că, din comisiile care îi intervievează şi care analizeză dosarele candidaţilor la posturile de manager al unui spital din Bucureşti nu fac parte reprezentanţi ai partidelor politice.

„Sunt comisii profesionale, stabilite conform legii, aşa cum se întâmplă pentru spitalele din toată ţara, din care fac parte reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai Universităţii de Medicină şi Farmacie, ai Academiei de Studii Economice, deci nu sunt criterii politice”, a conchis Firea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO