Politică

Primarul globetrotter: Gheorghe Ştefan, din Piatra Neamţ, consumă lunar 1.000 litri de carburant, o medie de 500 de kilometri parcursi pe zi

Primarul globetrotter: Gheorghe Ştefan, din Piatra Neam], consumă lunar 1.000 litri de carburant, o medie de 500 de kilometri parcursi pe zi
17.06.2010, 18:30 64

Primarul municipiului Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, a consumatlunar, anul trecut, 1.052 litri de carburant în medie pentruautomobilul de la primărie, conform unui raport al Curţii deConturi, transmis guvernului.

Gheorghe Ştefan apare alături de Marian Oprişan - preşedinteleConsiliului Judeţean Vrancea, care nu are stabilită o limită decarburant pentru maşina de serviciu - într-un raport transmis deCurtea de Conturi guvernului, pentru "practica neunitară la niveluladministraţiei publice locale" privind normativele consumului lunarde carburanţi, potrivit Mediafax Business.

Potrivit Curţii de Conturi, preşedinţii consiliilor judeţeneBraşov, Caraş-Severin, Harghita şi Hunedoara pot consuma lunarpentru automobilul propriu 800 litri de carburant, în timp cepreşedinţii din Argeş, Dâmboviţa, Neamţ şi Teleorman au dreptul la600 litri de combustibil lunar, iar cei din Bacău, Bihor, Buzău,Giurgiu, Tulcea, Dolj şi Olt pot utiliza lunar 500 litri decarburant.

Primarul municipiului Roman a consumat la rândul său, în 2009,aproximativ 811 litri de carburant lunar pentru maşina de serviciu,primarul municipiului Rădăuţi - 700 litri, iar primarulmunicipiului Câmpia Turzii - 573 litri.

Dacă luăm în calcul un consum mediu de 10 litri la suta dekilometri, primarul oraşului Piatra Neamţ a parcurs in fiecare zilucrătoare a lunii circa 480 de kilometri. La o viteză medie de 60de kilometri pe oră, distanţa se parcurge in opt ore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels