Politică

PRM s-a scindat

07.06.2005, 19:04 23

Un grup de cinci deputati PRM si-a dat demisia din partid si au anuntat ca alti cinci colegi de la aceeasi formatiune le vor urma gestul, nemultumiti de revenirea lui Vadim Tudor.

De asemenea, mai multe organizatii au trecut sau se pregatesc sa treaca, in corpore, la noul partid care va fi format de Corneliu Ciontu - fostul sef al PRM pentru cåteva luni -, dat afara din PRM de Vadim Tudor.

PRM era singurul partid cu pondere de pe scena politica care nu suferise o ruptura majora, in ultimii 15 ani.

Ciontu a declarat ieri ca deputatii care i se vor alatura in Grupul popular independent, din care va face parte si Anghel Stanciu (si el exclus de Tudor), sunt Liviu Almasan, Gabriel William Brånza, Bogdan Cantaragiu, Alexandru Ciocålteu, Daniel Ionescu, Dan Grigore si Dumitru Puzdrea.

El a mai adaugat ca grupului popular independent i se vor alatura cei cinci fosti deputati PPRM propusi de Blocul National Democrat (BND), Daniel Macanescu, Olguta Cocrea, Mircia Giurgiu, Costel Ovidenie si Ion Stoica. Din cei 48 de deputati alesi pe listele PRM, doar 32 de parlamentari vor mai reprezenta aceasta formatiune politica.

Tot ieri, intreaga filiala Arad a PRM a trecut de partea lui Corneliu Ciontu, anuntåndu-si adeziunea la formatiunea pe care acesta o va infiinta - Partidul Popular Romån. Anuntul a fost facut de seful acestei oranizatii, Gheorghe Feies. El a spus ca l-au urmat toate filialele din judet, dar si cei doi parlamentari alesi pe listele PRM Arad, respectiv senatorul Aurel Ardelean si deputatul Bogdan Cantaragiu.

a??Nu mai puteam accepta ca mesajul politic al nostru sa fie calomnia, pentru ca noi vrem integrarea in structurile europene. Vrem ca partidul nostru sa ajunga o alternativa reala pentru romåni si ne-am saturat sa fim izolatia??, a spus Feies.

Potrivit lui Feies, din partidul lui Vadim Tudor au plecat toti cei o suta de consilieri judeteni, locali si municipali din Arad, dar si cei 11 primari si 11 viceprimari pe care i-a cåstigat formatiunea in urma alegerilor locale din 2004. Acestora li s-ar fi alaturat toti cei 9.000 de membri ai PRM.

Tot ieri, presedintele PRM Botosani, Dorin Ciustea, precum si mai multi membri ai organizatiei au spus ieri ca vor pleca din partid, nemultumiti de revenirea lui Tudor.

Intreg scandalul din PRM a plecat saptamåna trecuta cånd Vadim Tudor a declarat ca va reveni in fruntea partidului dupa ce, vreme de cåteva luni, ii predase conducerea lui Corneliu Ciontu si transformase PRM in PPRM. Consiliul National l-a reinscaunat, såmbata, in unanimitate, pe Tudor ca presedinte al PRM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO