Politică

PRM si UDMR ocupa primele pozitii pe buletinele de vot

16.11.2004, 00:00 19

Partidul Romania Mare (PRM) va ocupa primul loc pe buletinele de vot pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, la scrutinul din 28 noiembrie.
Spre deosebire de buletinul de vot privind alegerea presedintelui, unde candidatii sunt inscrisi in ordinea inregistrarii candidaturii la BEC, in cazul parlamentarelor s-a recurs la tragerea la sort.
Astfel, potrivit tragerii la sorti care a avut loc ieri, primul loc pe buletinele de vot va fi ocupat de PRM, urmat de UDMR. Locul al treilea a fost ocupat de Uniunea Nationala PSD+PUR, iar cel de-al patrulea de Alianta D.A. PNL-PD.
Aceasta ordine va fi respectata la tiparirea buletinelor de vot din toata tara.
Judecatorul Victor Pasca-Camenita, purtatorul de cuvant al BEC,  a declarat ieri ca, dupa cele patru formatiuni parlamentare, pe buletinele de vot vor fi inscrise listele de candidati ale partidelor si aliantelor neparlamentare si ale organizatiilor apartinand minoritatilor nationale.
Ordinea in care acestia vor fi tiparite pe buletinele de vot va fi stabilita, in fiecare circumscriptie in parte, de presedintii Birourilor electorale de circumscriptie.
In cazul formatiuniilor neparlamentare, tragerea la sorti se va desfasura in doua etape, primele fiind formatiunile care au depus liste de candidati atat pentru Camera Deputatilor, cat si pentru Senat.
Reprezentantii im BEC ai partidelor parlamentare au spus ieri ca nu au obiectii fata de tragerea la sorti pentru ca procedura a fost corecta.
"M-ar bucura, tinand cont de numarul care a iesit astazi, sa iesim si in tara pe acelasi loc in cele doua Camere", a declarat Marin Dinu, reprezentantul PRM in BEC.
"Este un avantaj si o surpriza", a spus Suszane Peter, reprezentantul UDMR, formatiune plasata pe pozitia a doua.
Dan Matei Agathon, reprezentantul Uniunii PSD+PUR a spus ca tragerea la sorti este cea mai buna solutie pentru pentru a stabili ordinea pe buletine. Referindu-se la faptul ca Uniunea PSD+PUR este pe locul al treilea, Agathon a spus ca nu suntem in grupe de fotbal "unde sa fie introduse in urne echipe in functie de rezultatele valorice".
In ceea ce priveste Alianta, reprezentantul acesteia, Ioan Onisei, a spus ca PNL-PD nu sunt dezavantajate de locul al patrulea, si chiar si din aceasta pozitie vor castiga alegerile. "Cum spune romanul, norocul este cum si-l face omul", a spus Ioan Onisei.
Ordinea pe buletinul pentru alegerea presedintelui il plaseaza pe prima pozitie pe Adrian Nastase, urmat de Traian Basescu si Corneliu Vadim Tudor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO