Politică

PSD cauta impacarea cu Iliescu

28.10.2005, 19:38 19

Conducerea PSD va incerca astazi la Sibiu o impacare cu Ion Iliescu, insa nu se stie daca aceasta va avea loc, intrucat prezenta fostului lider al partidului este incerta.

Iliescu a fost invitat la Sibiu, la o dezbatere despre soarta social-democratiei de actualul lider, Mircea Geoana, dar pana aseara presedintele fondator al PSD nu daduse nici un raspuns.

"A fost invitat de domnul Geoana, dar nu avem deocamdata un raspuns", a spus ieri purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu.

Tot ieri era de asteptat ca Ion Iliescu sa trimita conducerii PSD o scrisoare plina de reprosuri, dar in urma emotiei provocate de aceasta stire, el a renuntat.

Conducerea PSD i-a propus o impacare si l-a invitat sa ia parte la o dezbatere privind situatia social-democratiei - o tema draga fostului presedinte - unde sa-si expuna opiniile.

Biroul Permanent National (BPN, forul restrans de decizie) se va intalni astazi la Sibiu si cu o organi-zatiile judetene ale partidului. Din BPN face parte si Ion Iliescu, in ca-litate de lider de grup al senatorilor PSD, dar, de cand a pierdut sefia partidului, el refuza constant sa ia parte la astfel de intruniri.

Surse din PSD spun ca Iliescu se va impaca formal cu actuala conducere, dar nu va renunta la ideile sale - de pilda modul in care trebuie reformat PSD si esecul actualei echipe in acest demers -, cele care au dat atata bataie de cap liderilor partidului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO