Politică

PSD isi mobilizeaza activistii in mitinguri anti-Basescu

PSD isi mobilizeaza activistii in mitinguri anti-Basescu

Geoana vrea sa stranga 21.000 de bucuresteni la "masa campeneasca" a PSD

30.04.2007, 16:47 16

Turneul PSD pentru demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu continua maine, de 1 mai, la Bucuresti, unde social-democratii organizeaza un miting la care vor fi invitati si lideri socialisti europeni.
Potrivit avizului dat de Primaria Capitalei, manifestatia ar urma sa dureze de la 10 dimineata la 10 seara, iar in parcul Izvor sunt asteptati 21.000 de oameni, la un concert si o "masa campeneasca" cu mici si bere. Traficul va fi deviat in zona Kiseleff din cauza mitingului PSD. Social-democratii si-au inceput campania vineri la Craiova, unde presedintele partidului, Mircea Geoana s-a intalnit cu cateva sute de simpatizanti, care au cerut demisia lui Basescu. Geoana a sustinut ca, pana in 19 mai, cand va avea loc referendumul de demitere al presedintelui Romaniei, social-democratii vor duce o campanie "nepatimasa" si "fara critici" la adresa lui Traian Basescu.
Liderul PSD isi duce campania si pe internet, postand pe blogul personal de pe site-ul partidului (http://mirceageoana.blogspot.com). El scrie ca sunt sanse mici ca Basescu sa fie demis, in conditiile actualei legi ale referendumului si respinge propunerea PNL privind infiintarea unei republici parlamentare. In aceeasi vreme, site-ul de internet al presedintelui suspendat Traian Basescu (http://www. basescu.ro/) a fost suspendat temporar la sfarsitul saptamanii trecute, cei din staff-ul de campanie afirmand ca este vorba despre un "atac". Basescu si-a petrecut o buna parte din weekend la Bucuresti, in sediul sau din Vasile Lascar, dar sambata seara a plecat spre litoral, unde intentioneaza sa ramana pana la finalul minivacantei. Presedintele suspendat Traian Basescu a mers, sambata seara, la Vama Veche, unde a baut o cafea intr-unul din localurile statiunii si s-a fotografiat cu mai multi tineri, aflati intr-o scurta vacanta pe litoral. Basescu locuieste pe perioada minivacantei la Neptun, in vila de protocol rezervata sefului statului.
"Este conform traditiei sa-ti bagi picioarele in apa de mare de 1 mai", a spus Basescu.
Si liderii PNL se pregatesc sa-l atace pe presedintele suspendat, desi nu vor organiza mitinguri anti-Basescu. Ei au decis la finalul saptamanii trecute sa duca o campanie impotriva acestuia, sa le ceara alegatorilor sa il demita.
In aceasta vreme sustinatorii lui Basescu, PD si PLD, carora li s-a alaturat si UCM, o formatiune desprinsa din UDMR-ul lui Marko Bela, isi unesc fortele pentru sustinerea presedintelui suspendat.
Vor avea loc 5 mitinguri pentru sustinerea presedintelui, primele doua urmand sa aiba loc pe 5 mai la Bucuresti si 6 mai la Constanta. Ziua si locul celui de-al doilea miting coincid cu o reuniune politica a PD, unde este asteptat si presedintele suspendat.
Mitinguri de sustinere ale lui Basescu au avut loc si in orase importante europene. Ieri, la Paris, pe esplanada Trocadero erau asteptati 200 de simpatizanti ai acestuia, dupa ce la Hamburg cativa romani au iesit in strada la inceputul saptamanii trecute. Sambata, la Madrid, 50.000 de romani sunt asteptati in Plaza Mayor la un miting de sustinere a presedintelui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO