Politică

PSD nu renunta la protocoalele cu PNL si se declara deranjat de pretentiile PD-L

23.02.2009, 17:35 14

Presedintele PSD Mircea Geoana a sustinut ieri ca formatiunea sa este deranjata de pre-conditionarea aplicarii protocolului de colaborare la nivel local, practicata de PD-L, aliatii de la guvernare.

Reactia liderului PSD prelungeste neintelegerile dintre formatiunile participante la guvernare - neintelegeri manifestate mai cu seama in teritoriu unde democrat-liberalii ar dori ca social-democratii sa denunte intelegerile semnate dupa alegerile locale cu liberalii si sa formeze majoritati asemanatoare celei de la centru.
"Menage a trois nu inseamna menajerie. Din punctul meu de vedere, libertarea pe care am acordat-o in mod democratic organizatiilor noastre judetene de a alege, functie de interesul PSD in acel judet, majoritatea pe care si-o doresc, ramane neschimbata. Ne deranjeaza atunci cand exista o senzatie de pre-conditionare a aplicarii protocolului de astfel de situatii", a comentat Geoana, referindu-se la declaratiile facute de secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, si de ministrul transporturilor, senatorul PD-L Radu Berceanu.
Acesta afirmase ieri ca un "menage a trois" intre PSD, PD-L si PNL, dat de situatia in care PSD si PD-L au o colaborare la nivel central, iar PSD si PNL alta colaborare, la nivel local, nu este posibil.
"Daca vrei sa te casatoresti cu cineva, trebuie mai intai sa desfaci casatoria de dinainte. Nu poti sa faci, asa, un menage a trois", a sustinut Berceanu, referindu-se la intelegerile locale dintre PSD si PNL.
La randul sau, secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a apreciat ca incheierea protocoalelor de colaborare intre PSD si PD-L, la nivel local, ar fi "o dovada de incredere intre cele doua partide".
Conducerea coalitiei PD-L-PSD a stabilit ieri sa organizeze echipe in fiecare judet pentru a tempera neintelegerile dintre cele doua formatiuni.
Geoana a sustinut ca, in situatia in care exista argumente in planul dialogului bilateral cu PD-L, care poate conduce la o eventuala modificare de majoritate judeteana, acest lucru nu va fi descurajat de catre conducerea PSD.
In alte circumstante, sustine liderul PSD, nu este normal sa existe o "pre-conditionare" a discutiilor intre cele doua organizatii PSD si PD-L din anumite judete, de modificare a majoritatii locale.
Intrebat cum comenteaza afirmatia lui Vasile Blaga, anume ca PSD si PD-L nu au "incotro" si vor trebui sa faca protocoalele la nivel local, Geoana a sustinut: "Incotro e un cuvant mult prea difuz in zilele de astazi".
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO