Politică

Razboi total intre organizatia PSD Cluj si Ion Iliescu

02.07.2008, 19:32 14

"Cand ma gandesc, desi pare absurd, ca fiul si fiica mea o sa traiasca intr-o Romanie in care Nicusor Constantinescu (seful Consiliului Judetean Constanta - n.n.), Oprisan (seful Consiliului Judetean Vrancea - n.n.) sau Dragnea (seful Consiliului Judetean Teleorman - n.n.) se viseaza ministri, imi vin in minte doar doua ganduri: emigratia sau haiducia", spune Dancu intr-un comentariu postat pe blogul personal. Anterior, el afirmase ca Iliescu nu a avut niciodata legitimitate in Transilvania si spune subtil ca nu organizatia ar fi trebuit desfiintata, ci chiar Ion Iliescu.
Conducerea organizatiei Cluj a fost desfiintata de un for extins de conducere (ideea sanctiunilor fiind a lui Ion Iliescu) la finele saptamanii trecute, alaturi de alte organizatii cu rezultate slabe in alegerile locale. Liderii filialelor transilvanene, cele mai afectate, nu recunosc insa aceasta decizie. Tot pe blogul sau, Dancu il ataca voalat si pe seful PSD Mircea Geoana. "Am un defect de neiertat. De cate ori vorbesc cu Mircea Geoana, il cred. Cred ca este un reflex emotional al vechilor sperante puse in el." Geoana este cel care recent a afirmat ca organizatiile cu rezultate pozitive vor avea reprezentanti intr-un eventual guvern al PSD. Aici, desigur, poate fi vorba despre Constanta, Vrancea sau Teleorman, dar nicidecum de Cluj care nu a avut rezultate excelente in alegerile locale. Totusi, Clujul este unul dintre cele mai puternice centre de influenta din PSD, cel putin in ceea ce priveste expertiza analitica si teoretica. Unele organizatii din Ardeal acuza faptul ca au fost decapitate de cele din "Regat" si nu recunosc decizia dizolvarii lor. Este un razboi in toata regula?
Iliescu are alta opinie. Clujul, spune el, a dovedit incapacitate organizatorica: "Munca politica de substanta nu e sa stai sa sugi din deget si sa emiti fraze teoretice".
Iliescu spune ca esecul de la alegerile locale al organizatiei PSD Cluj, care "are printre cele mai slabe rezultate", ar trebui sa le dea de gandit celor din organizatie.
"Ei au vrut s-o faca pe campionii reformarii si modernizarii partidului. S-o fi demonstrat! Nu vorbe, nu in teorii, au avut trei ani de zile in care sa fi demonstrat ce inseamna abordare moderna a social-democratiei. Care este cantarul eficientei muncii politice? Rezultatul intr-o campanie electorala! Or, ei se situeaza la coada clasamentului. Atunci in ce consta autoritatea lor si de unde aceasta aroganta, pretentia sa fie si pedagogii altora, cand nu demonstreaza prin fapte acest lucru?", a spus Iliescu.
Intrebat ieri cum comenteaza schimbul de declaratii din ultimele zile dintre Vasile Dancu si Ion Iliescu, Mircea Geoana a spus: "Avem obligatia de a ne concentra pe problematica castigarii alegerilor parlamentare. In mod firesc, dupa o analiza de acest gen, in care nu poti sa treci cu vederea rezultatele mai slabe ale unor organizatii, exista o tentatie de a continua razboiul declarativ".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO