Politică

Rompetrol a publicat memorandumul

19.01.2007, 19:50 10

Grupul Rompetrol a publicat ieri pe site-ul companiei, in replica la acuzatiile presedintelui, memorandu-murile transmise in luna noiembrie a anului 2005 mai multor institutii de stat, printre care Presedintia si Guvernul, la care a facut referire pre-mierul Calin Popescu Tariceanu in bi-letul catre presedintele Traian Basescu. In aceste scrisori se reclama abuzuri ale procurorilor implicati in ancheta referitoare la Rompetrol.
"Ne-am adresat, la acel moment, celor mai inalte institutii ale acestei tari si, apoi, forurilor europene, in cel mai transparent mod posibil. Acest demers nu poate fi, deci, apreciat ca o incercare de influentare sau coruptie, ci de a semnala incalcarea flagranta a drepturilor si principiilor fundamentale care stau la baza unei societati moderne", a declarat Dinu Patriciu, presedintele Rompetrol. Toate scrisorile au atasat cate un memorandum in care compania isi prezinta in mod detaliat argumentele.
Compania afirma ca anumite persoane din procuratura par sa lucreze indeaproape cu concurentii Rompetrol, in incercarea de a vatama reputatia si interesele companiei.
In scrisoarea adresata presedintelui Traian Basescu, Rompetrol ii cere acestuia sa solicite initierea unei anchete transparente pentru a trage la raspundere persoanele responsabile de transmiterea de documente confi-dentiale despre activitatea Rompetrol catre concurentii companiei, docu-mente obtinute in cadrul anchetei.
Totodata, in memorandumul tri-mis de Patriciu presedintelui Basescu, se arata ca "desfasurarea anchetei
intr-o maniera discriminatorie, abuziva si cu incalcarea programatica a pre-zumtiei de nevinovatie a ocazionat o publicitate negativa insemnata si a cauzat pagube semnificative reputatiei grupului Rompetrol si a managerilor sai".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO