Politică

Schimbările în cascadă din ministere pot bloca administraţia

Autor: Iulian Anghel

21.05.2012, 00:02 92

Ocuparea fotoliilor de secretari de stat în ministere nu este dusă la bun sfârşit nici la două săptămâni de la instalarea noului guvern. Unele dintre cele mai importante ministere - Finanţe, Justiţie, Sănătate - schimbă nu doar secretarii de stat, ci şi secretarii generali sau adjuncţii lor, funcţii ocupate acum interimar.

Un sfert din secretarii de stat cuprinşi în organigrame nu sunt încă numiţi, deşi noua adminitraţie a lăsat impresia că este pregătită pentru o tranziţie rapidă şi fără cutremure majore - dovadă viteza cu care s-a instalat noul guvern şi discuţiile cu FMI.

Nu este încă foarte clar până la ce nivel vor fi făcute schimbările în ministere sau în alte instituţii, dar, din ceea ce se vede acum, ele trec mai jos de nivelul de secretari de stat anunţat de primul-ministru Victor Ponta.

În ministere, noii veniţi încearcă să se poziţioneze cât mai bine şi să rupă felii din ce ar urma să coordoneze. Prelungirea împărţirii funcţiilor între partide şi provizoratul din agenţiile şi autorităţile unde şefii au fost schimbaţi riscă să blocheze administraţia pentru următoarele şase luni şi la nivel central şi la nivel local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO