Politică

Secheleriu explica de ce a demisionat din PSD

14.09.2004, 00:00 15

Fostul primar al municipiului Bacau, Dumitru Sechelariu si-a prezentat ieri cererea de demisie din PSD, adresata presedintelui partidului, Adrian Nastase. Secheleriu a spus ca s-a impacat bine cu Nastase, afirmand despre presedintele Iliescu ca ar fi vremea sa se retraga din viata politica si sa lase locul altora mai tineri. Secheleriu a spus ca, deocamdata, nu s-a inscris in Partidul Noua Generatie (PNG), desi Gici Becali i-a propus acest lucru. "Subsemnatul Dumitru Sechelariu, presedinte al Organizatiei municipale PSD Bacau si vicepresedinte al Organizatiei judetene PSD Bacau, va prezint demisia mea din aceste doua functii, precum si din calitatea de membru al Partidului Social Democrat, incepand cu data de 13 septembrie 2004", se arata in cererea de demisie, pe care Sechelariu a semnat-o ieri in fata ziaristilor. Dumitru Sechelariu a explicat apoi motivele care l-au determinat sa ia aceasta decizie: "Nu este o tradare, ci o nerealizare a mea in viata politica, in PSD. A fost un vot de neincredere, imaginea mea a fost asociata cu colegii de partid. Am adresat demisia lui Adrian Nastase pentru ca el m-a dorit in PSD si mi-a spus ca imi da tot concursul. Nu am sa regret ca am fost alaturi de el. El face acum un compromis politic, dar cand va fi presedinte, va fi altcineva. Iliescu este timpul sa ne lase, sa ii lase pe cei tineri. Dezamagirea mea este ca Hrebenciuc nu a respectat protocolul, ca nu a lasat tinerii, ca nu este de acord sa se instaureze disciplina. De azi incerc sa fac politica in Romania. Este pentru prima oara. Nu o fac pentru mine, ci pentru tineri, pentru ca ei sa aiba o viata mai buna".Doua ore atat a durat discursul explicativ al fostului edil. El a alternat multumirile la adresa lui Nastase cu criticile care l-au vizat pe Iliescu. Acesta din urma il criticase in trecut pentru modul ostentativ in care isi etala averea, dand petreceri campenesti pentru oameni.
"Daca Iliescu ia partidul, veti vedea alt partid, vor disparea cei care l-au deranjat. L-a deranjat ca mi-am facut datoria. O sa fac publice unele parti din discutiile pe care le-am avut cu el. El se face ca nu stie ce se intampla in Romania, dar, de fapt, stie. Telefonul meu este sub control. De ce ma controlati, domnule Iliescu? Nu am facut nimic rau. De vineri noaptea, de la ora 11.00, telefonul meu este sub supraveghere", a afirmat Dumitru Sechelariu. Pe de alta parte, fostul primar al Bacaului a precizat ca Gigi Becali i-a propus sa fie "al doilea om in partid", respectiv sa ocupe functia de presedinte executiv al PNG. El a adaugat ca sunt unele lucruri in statutul PNG care nu ii convin si ca, deocamdata, studiaza statutul partidului. "Daca voi intra in PNG, din acel moment nu veti mai auzi de PSD la Bacau. PSD a avut nevoie de mine, nu eu de el. Eu voi fi pe listele parlamentare ale PNG. Nu m-am vazut in postura aceasta, dar va urma o perioada grea pentru mine si voi avea nevoie de imunitate parlamentara, pentru ca am multe de spus si am inteles ca acolo poti spune orice, daca nu jignesti. PNG va fi un partid de centru-dreapta. Este un partid cu credinta in Dumnezeu si in Biserica. Ordinea mea de zi va fi eradicarea coruptiei in Romania", a spus Sechelariu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO