Politică

Secretarul general al NATO condamnă ferm atacul terorist din Ankara

Secretarul general al NATO condamnă ferm atacul terorist...

Autor: Ioana Bojan

10.10.2015, 16:55 111

"Condamn ferm atacul terorist din centrul Ankarei, care a ucis şi rănit zeci de oameni. Nu poate exista nicio justificare pentru un astfel de atac groaznic asupra unor oameni care manifestează pentru pace", a afirmat Stoltenberg, citat în comunicat.

"Gândurile mele, în acest moment dificil, sunt alături de familiile victimelor, de cei răniţi şi de poporul turc", a adăugat el.

"Toţi aliaţii din cadrul NATO rămân uniţi în lupta împotriva terorismului", a subliniat secretarul general.

Două explozii, produse sâmbătă lângă gara centrală din Ankara, s-au soldat cu cel puţin 86 de morţi şi 186 de răniţi, au declarat oficialii turci.

Exploziile au avut loc în timp ce numeroase persoane se adunaseră în faţa gării pentru a participa la o manifestaţie în Piaţa Sihhiye, din apropiere. Participanţii la miting, organizat de Confederaţia Sindicatelor din Sectorul Public (KESK) şi mai multe ONG-uri, cereau încetarea conflictului dintre organizaţia teroristă PKK şi statul turc.

Autorităţile anchetează informaţiile potrivit cărora cel puţin una dintre explozii a fost provocată de un atacator sinucigaş.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a condamnat atacurile, pe care le-a numit "acte teroriste".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels