Politică

Soluţia lui Boc: "Intensificarea" dialogului la nivel guvernamental, la nivelul prefecturilor, inclusiv cu ONG-urile

Soluţia lui Boc: intensificarea dialogului la nivel guvernamental, la nivelul prefecturilor, inclusiv cu ONG-urile

Autor: Mediafax

16.01.2012, 12:32 634

Coaliţia guvernamentală a autorizat forţele de ordine să protejeze siguranţa cetăţeanului, considerând că violenţele stradale sunt inacceptabile şi de netolerat, singura soluţie paşnică fiind dialogul şi proteste în condiţiile legii, a declarat premierul Emil Boc.

"Este clar că, pe termen mediu şi lung, orice acţiune de violenţă periclitează situaţia stabilităţii economice a ţării, cu consecinţe pentru buzunarele fiecăruia dintre noi, de data aceasta în plan negativ, pentru că există riscul creşterii primei de risc, a costurilor cu care o ţară îşi finanţează împrumutul şi deficitul", a spus Boc.

El a arătat că, din acest motiv, un stat de drept trebuie să garanteze condiţiile legale şi paşnice pentru exprimarea punctelor de vedere, dar şi să respingă orice acţiuni de violenţă care compromit siguranţa cetăţeanului şi soarta României.

Coaliţia s-a reunit, luni, la Guvern pentru a discuta despre protestele organizate în ultimele zile în special în Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO