Politică

Supărat pe poliţişti, Băsescu nu mai vrea ca aceştia să-i asigure protecţia

Supărat pe poliţişti, Băsescu nu mai vrea ca aceştia să-i asigure protecţia
25.09.2010, 20:57 24

Preşedintele Traian Băsescu a dat dispoziţie ca efectiveleMinisterului Administraţiei şi Internelor să nu mai participe laasigurarea protecţiei sale, începând de vineri, ora 17.00, deciziafiind luată în contextul participării unor angajaţi ai ministeruluila marşul ilegal de protest, informează Mediafax.

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al şefuluistatului, Valeriu Turcan.

Serviciile din subordinea MAI implicate în acţiuni de protecţiea preşedintelui sunt Jandarmeria, Poliţia şi Inspectoratul pentruSituaţii de Urgenţă, însă toate acestea acţionau sub coordonareaSPP, care, în urma deciziei de vineri a şefului statului, le-arputea prelua atribuţiile.

Sindicaliştii "Cartel Alfa", confederaţie la care sunt afiliaţişi poliţişti, au participat, vineri, la un miting în faţa PalatuluiVictoria. După aproximativ două ore de protest, în jurul orei 12.30aceştia au pornit într-un marş spontan, neautorizat, spre PalatulCotroceni, nemulţumiţi că preşedintele Traian Băsescu nu a venit săstea de vorbă cu ei, aşa cum i-au solicitat. Aproximativ 6.000 deprotestatari au pornit în marş, însă pe drum li s-au alăturat alte1.500-2.000 de persoane, potrivit Jandarmeriei Capitalei. Citiţimai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO