Politică

Tariceanu a iesit la contraatac

Tariceanu a iesit la contraatac
19.01.2007, 19:33 15

Traian Basescu l-a somat ieri pe Calin Popescu-Tariceanu sa prezinte dovezile acuzatiilor sale privind existenta unor grupuri de interese din jurul Palatului Cotroceni, insa premierul a aratat altceva: un mesaj de amenintare pe care l-ar fi primit din partea a ceea ce el a numit "mafie".
Replica premierului la ultima interventie a presedintelui era asteptata aseara in afacerea "biletelul", dupa inchiderea editiei, insa premierul a contraatacat ieri pe o alta tema ce are insa legatura cu subiectul, anume "grupurile de interese". Tariceanu sustine ca a primit amenintari anonime pe telefonul privat in momentul in care a decis, anul trecut, sa il schimbe din functie pe directorul RA-APPS, un reprezentant al PD. Existenta biletelului transmis de premier presedintelui a fost dezvaluita de Elena Udrea, care la randu-i a fost acuzata ca a primit de la RA-APPS contracte si bani pe care nu-i merita.
Mesajul, primit dupa schimbarea directorului RA-APPS, Cristian Vlaicu (PD), a fost aratat si citit de premier in fata jurnalistilor care l-au insotit intr-o vizita la Calarasi. Measjul citit de premier: "Draga Caline, citeste pana la capat. Avem inregistrari cu diferite persoane (...). Daca nu se revoca ultimele hotarari din CA al RA-APPS si nu sunt schimbati directorii noi pusi de Stroe (Radu Stroe - secretarul general al Guvernului -n.n.) atunci vom iesi cu toate dovezile pe TV si ziare si vom face si plangeri penale oficiale cu probe multe si perfecte. Informare despre RA-APPS. Presupun ca nu stii toate".
Vezi pagina 21

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO