Politică

Tariceanu anunta restructurarea Guvernului, democratii sunt sceptici

26.01.2007, 19:31 19

Democratii spun ca este putin probabil ca restructurarea Guvernului anuntata de Calin Popescu-Tariceanu sa aiba loc, intrucat noul Executiv trebuie investit in Parlament, unde va primi un vot negativ, ceea ce va duce la caderea Guvernului si la schimbarea lui premierului.
Numarul de membri ai Executivului va fi redus in februarie, iar secretarul general al Guvernului nu va mai fi membru al Executivului, ci functionar public, a anuntat Tariceanu miercuri seara la TVR. El a afirmat ca aceste propuneri vor fi introduse intr-un proiect de restructurare, care va fi prezentat Parlamentului. "Noi suntem sceptici ca premierul va initia restructurarea", au spus ieri surse din PD, citate de Mediafax.
Tariceanu a lasat sa se inteleaga ca este posibil ca reducerea numarului de membri ai Executivului sa se refere in principal la ministrii delegati. "Nu poti face un Guvern ca in Luxemburg. Anumite domenii si institutii, ca Ministerul Transporturilor si Lucrarilor Publice, nu vor putea disparea", a spus Tariceanu.
El a aratat ca, in cazul ministrului SGG, se va merge, probabil, pe formula de "inalt functionar public", pentru ca este vorba despre o munca mai degraba de management al treburilor Guvernului, nu al treburilor politice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO