Politică

Tariceanu, deranjat de cheltuielile exorbitante ale Senatului

14.10.2005, 19:31 10

Senatul ar fi trebuit sa accepte reducerea cheltuielilor exorbitante si nejustificate inainte de a trimite spre publicare, in Monitorul Oficial, propriul buget, crede premierul Calin Popescu-Tariceanu.

"Sunt trecute in bugetul Senatului cheltuieli absolut nejustificate si exorbitante, legate de mutarea in noul sediu (din Palatul Parlamentului - n.n.). Daca stiau ca fondurile necesare pentru incalzire si intretinere sunt de patru ori mai mari, trebuiau sa-si puna problema de ce se muta acolo", a declarat ieri Tariceanu, in replica la gestul Senatului care si-a publicat la inceputul saptamanii bugetul propriu in Monitorul Oficial.

Tehnic, Guvernul nu poate modifica bugetele Parlamentului, dar premierul a cerut Senatului, la inceputul saptamanii, sa renunte la 400 de miliarde de lei vechi (11 milioane de euro), iar Camerei Deputatilor la 1.200 de miliarde de lei vechi (44 de miliarde de euro), lucru care a starnit nemultumirile parlamentarilor.

Reprezentanti ai Ministerului Finantelor si ai Senatului urmeaza sa aiba o intalnire in zilele urmatoare pentru a discuta despre posibilitatea reducerii cheltuielilor prevazute in proiectul de buget al Camerei Superioare.

De asemenea, Tariceanu a reiterat ca nu exista ministru care sa iasa multumit de la sedinta de Guvern in care se discuta bugetul, din cauza fondurilor reduse. Ultimul care si-a exprimat nemultumirea fata de buget este Ministerul Apararii.

Seful Marelui Stat Major, Eugen Badalan, a declarat ieri dupa audierea sa de catre Comisia pentru Aparare din Camera, ca Romania nu-si poate indeplini obiectivele asumate de membru al NATO, sumele alocate MApN prin proiectul de buget fiind cu 13% mai mici decat necesarul pentru indeplinirea acestor obiective. PD ar vrea sa mai smulga ceva bani de la MApN (care este condus de un ministru PNL) pentru Educatie, (minister al PD) pentru a-l determina pe ministrul demisionar Mircea Miclea sa revina asupra demisiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO