Politică

Termenul de depunere a listelor parlamentare expira astazi

29.10.2004, 00:00 39

Partidele si aliantele s-au grabit sa depuna ieri la Birourile Electorale Judetene si de sector listele cu candidatii pentru alegerile generale din 28 noiembrie, avand in vedere faptul ca termenul limita de depunere a listelor expira astazi.
 O alianta politica, doua aliante electorale, 18 partide politice, 29 de organizatii ale cetatenilor apartinand minoritatilor nationale si trei candidati independenti vor putea participa, cu semn electoral, la scrutinul parlamentar.
Alianta politica este PNL-PD, iar cele electorale sunt Uniunea PSD+PUR si Alianta Populara Crestin Democrata, formata din Partidul Renasterea Romaniei si Partidul Pensionarilor si Protectiei Sociale.
Alianta PNL-PD a anuntat ieri ca va avea liste compete de candidati pentru alegerile parlamentare in toata tara, pe acestea fiind inscrisi un numar de 637 de liberali si democrati.
Seful campaniei electorale a Aliantei, Vasile Blaga, a declarat ieri ca dintre cei 637 de liberali si democrati care candideaza pentru un mandat de parlamentar, 127 sunt femei (20%) si 202 au sub 40 de ani - acestia reprezentand o treime. Este un procent asemnanator celui anuntat de PSD - 30% tineri si 25% femei. Procentul tinerilor a fost contestat la vremea respectiva de seful tinerilor social-democrati, Victor Ponta care a spus ca, pe liste, ei sunt mult mai putini.
Ca si in cazul PSD+PUR, figurile cunoscute ale Aliantei se regasesc pe listele de la Bucuresti.
Lista parlamentara pentru Camera Deputatilor este deschisa de liderul liberal, Calin Popescu Tariceanu, urmat de Cozmin Gusa, Mona Musca, Anca Boagiu, Bogdan Olteanu, Romeo Raicu, Dan Motreanu, Adriana Saftoiu, Crin Antonescu.
La Senat, lista Aliantei este de democratul Vasile Blaga, urmat de Ionut Popescu, Cornelia Cazacu, Mircea Cinteza.
Purtatorul de cuvant al Aliantei, Ionut Popescu a declarat ieri, in prima zi a campaniei electorale, ca PNL-PD vor avea o campanie extrem de "ofensiva" in toata tara. Sloganul de campanie va fi, "E timpul dreptatii, e vremea adevarului" - trimitere la sigla "Dreptate si Adevar, PNL-PD" cu care Alianta s-a inscris in campanie.
Cele doua principale blocuri politice si-au declarat, ieri, in prima zi de campanie, propriile echipe drept "cele mai bune din tara". Ieri la depunerea listelor pentru Cluj, seful filialei PSD, si-a prezentat echipa de candidati, drept cea mai buna nu numai din judet, ci din toata tara. Alianta spune ca, dimpotriva, echipa sa este una de profesionisti, este o alternativa la echipa uzat"care nu a fost preocupata de a face politica in Parlamentul Romaniei".
iulian.anghel@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO