Politică

Tiriac jr. ii da in judecata pe procurorii Crasnic si Neagoe

23.02.2005, 00:00 58

Omul de afaceri Ion Tiriac a anuntat ieri ca fiul sau a depus o plangere penala impotriva magistratilor Flavius Crasnic si Nicolae Neagoe - cei doi procurori care au instrumentat initial dosarul sau, in prezent consilieri ai ministrului justitiei.



Ion Tiriac a declarat ca plangerea impotriva procurorului Flavius Crisnic se bazeaza pe prevederile articolului 189, alineat 1 din Codul Penal, privind comiterea infractiunii de lipsire de liberate in mod ilegal.



In ceea ce-l priveste pe Nicolae Neagoe, plangerea are la baza articolul 246 din Codul Penal, privind infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, a precizat omul de afaceri.



Potrivit lui Ion Tiriac, plangerea a fost adresata Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ). Procurorul general al Romaniei, Ilie Botos a cerut saptamana trecuta CSM sa verifice modul in care au fost facute cercetarile in cazul fiului lui Ion Tiriac cercetat intr-un dosar de detinere si consum de droguri. Cererea a fost facuta dupa ce in presa au aparut informatii potrivit carora Ion Iliescu, pe atunci presedinte, si Adrian Nastase, premier, ar fi facut presiuni pentru musamalizarea cazului. Nastase si Iliescu au negat.



Botos a dat declaratii presei potrivit carora ar fi fost atentionat, chiar de la presedintie, ca dosarul sa fie cu atentie instrumentat pentru a nu exista suspiciuni ca este instrumentat politic. El a negat insa ca aceste lucruri ar insemna presiuni politice.



Dosarul in care este cercetat Ion Ion Tiriac a fost instrumentat initial de procurorii Flavius Crasnic si Nicolae Neagoe - cei dati in judecata -, care acum sunt consilieri ai ministrului justitiei. Acestia au declarat recent ca in cazul Tiriac a existat un rechizitoriu care il incrimina pe fiul omului de afaceri de trafic de droguri.



Acest rechizitoriu - au spus cei doi - nu a fost acceptat de Gheorghe Muscalu, procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Muscalu ar fi luat dosarul de la Crasnic si Neagoe si l-ar fi dat spre instrumentare Corinei Gheorghisan, procuror- sef, care ar fi eliminat din dosar probele privind traficul de droguri. Ministrul justitiei a cerut luni Parchetului General cercetarea lui Muscalu si Gheorghisan, sub aspectul favorizarii infractorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO