Politică

Traian Băsescu despre pensii: Şi pensia mea e destul de mică, noroc cu indemnizaţia

Traian Băsescu despre pensii: Şi pensia mea e destul de...

Autor: Mediafax

11.11.2016, 20:40 577

Preşedintele PMP a participat, vineri, la Filarmonica "Banatul" din Timişoara la lansarea candidaţilor din judeţul Timiş la alegerile parlamentare, iar la finalul discursului o femeie prezentă în sală l-a întrebat ce va face PMP pentru pensionari, adăugând că are o pensie de 940 lei, după ce a lucrat 40 de ani la stat.

“Doamnă, mi-e cunoscută problema pensiilor şi dacă dvs. aţi muncit 40 de ani, eu am muncit 44 de ani şi şase luni în serviciul statului şi să ştiţi că noroc cu indemnizaţia de fost preşedinte, că şi pensia mea e destul de mică. Ştiu că sunt mici pensiile, dar v-aş minţi dacă aş spune că PMP, dacă intră la putere, triplează pensiile. Nu, vor creşte în măsura în care există resurse, nu vă poate minţi nimeni nici măcar în campanie din punctul acesta de vedere”, i-a răspuns Traian Băsescu.

Preşedintele PMP a vorbit şi despre modul în care sunt alocaţi banii pentru ajutoarele sociale.

“Aceşti bani ar trebui alocaţi mai eficient. În primul rând, sunt prea mulţi care pot să muncească, au unde să muncească şi preferă să stea pe ajutoarele sociale. Această abordare nu mai poate continua. Ce fel de stat sunt dacă eu plătesc ajutor social, iar la tine în comună sunt livezi care nu sunt culese din lipsă de forţă de muncă şi se aduc oameni la cules de la 50 de kilometri distanţă cu autobuzul. Tu primeşti ajutor social şi nu te duci la livadă. Ar trebui să gândim sistemul de ajutoare sociale focusat. Se dau ajutoare la familii cu mulţi copii, iar acestea nu se duc înspre copii, ci înspre cârciuma din sat. Copilul rămâne neîmbrăcat, rămâne neîncălţat şi nici nu este trimis la şcoală”, a declarat Traian Băsescu.

De asemenea, întrebat de către preşedinta organizaţiei de tineret a PMP Timiş de ce ar trebui să intre tinerii în partid, Traian Băsescu a precizat că PMP promovează tinerii, dar “cu grijă”.

“Avem tinere de 24 ani, fotomodele, cap de listă la PNL sau la PSD. Noi am spus aşa: <e în regulă, promovăm tinerii, dar cu grijă>. Când pui cap de listă un tânăr de 24 ani care nu are decât o diplomă şi zero experienţă de viaţă, deja e o înşelătorie. Promovăm tinerii care au făcut paşi suficienţi în carieră pentru ca accesul la funcţii înalte, în Parlament, să fie momentul în care tânărul poate evolua. Politica nu e o meserie permanentă. Azi eşti, peste patru ani pierzi alegerile şi nu mai eşti. Dacă nu eşti bine definit ca activitate profesională, fără să ai o reputaţie deja creată, nu vei fi altceva decât un om temător că dacă nu va fi ales, ce se face el. Atunci el devine sluga unuia mai bătrân, îi cară geanta, nu e pe picioarele lui. Dacă nu-l pune pe un loc eligibil pe listă, e un muritor de foame. Dacă vreţi să faceţi politică, acoperiţi-vă diploma cu valoare. Lucraţi câţiva ani buni şi nu săriţi direct în piscină fără să ştiţi dacă are apă. În Parlament se fac legi şi trebuie experienţă. Nu folosim tineri să-i punem în vitrină şi apoi să îi utilizăm la cărat geanta, ca să fie dependenţi de noi”, a conchis Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO