Politică

Turcia a închis temporar un punct de frontieră cu Siria, în urma conflictelor violente

Turcia a închis temporar un punct de frontieră cu...

Autor: Mediafax

14.11.2016, 17:34 44

Punctul de frontieră Oncupinar, care desparte Bab al Salam de Turcia, reprezintă un coridor major de trafic între nordul Siriei şi statul turc. Aceasta se află în apropierea oraşului sirian Azaz.

Ismail Catakli, guvernatorul provinciei Kilis, a declarat că punctul de frontieră a fost închis temporar ajutoarelor umanitare şi traficului comercial din cauza evenimentelor care au avut loc pe teritoriul sirian. Nu se cunoaşte pentru cât timp va fi închis punctul de frontieră Oncupinar.

Ankara desfăşoară din luna august o operaţiune militară de anvergură în nordul Siriei, acuzându-i pe sirieni că nu respectă o înţelegere cu Statele Unite privind retragerea. Turcia urmăreşte, de asemenea, să oprească expansiunea kurdă la frontiera sa cu Siria, în timp ce Partidul Uniunii Democratice (PYD), principala miliţie kurdă din Siria, care beneficiază de susţinerea militară americană, îşi extinde teritoriul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO