Politică

Ultima şedinţă a Guvernului Ponta, astăzi, la ora 16:00

Ultima şedinţă a Guvernului Ponta, astăzi, la ora 16:00

Autor: Departamentul Politic

04.11.2015, 15:58 200

Victor Ponta a declarat că va propune ca, până la procedurile de desemnare a unui alt guvern, ministrul Apărării, Mircea Duşa, să fie premier interimar.

"Astăzi, la ora 16.00, va avea loc ultima şedinţă a acestui Guvern. În această seară, îi voi transmite preşedintelui Iohannis demisia mea şi propunerea ca Mircea Duşa să fie premier interimar până se desfăşoară toate procedurile prevăzute de Constituţie pentru numirea unui nou premier. Am făcut o proupunere de premier interimar pentru că sunt un om serios şi mă interesează ce se întâmplă cu Guvernul. Îi trimit preşedintelui Iohannis şi o propunere ca să ştiu că este cineva care se ocupă 24 de ore din 24 ca toate lucrurile să fie cum trebuie", a declarat premierul demisionar Victor Ponta.

Decizia lui Victor Ponta de a demisiona a fost anunţată miercuri dimineaţa, după ce peste 25.000 de persoane au manifestat, marţi seară, în Capitală, pentru a-şi exprima revolta în legătură cu incendiul din 30 octombrie, de la Clubul Colectiv din Bucureşti şi pentru a cere demisia celor responsabili. În incendiul din Clubul Colectiv, 32 de oameni au murit, iar alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO