Politică

Zid in jurul lui Ion Iliescu

13.06.2005, 20:07 17

PSD cere sistemului judiciar sa actioneze profesional si cu respectarea procedurilor in cazul Ion Iliescu, a declarat, ieri, vicepresedintele partidului, Cristian Diaconescu.

Ion Iliescu este cercetat penal pentru rolul sau in evenimentele din 13-15 iunie 1990, a declarat la BBC, la sfarsitul saptamanii, procurorul militar Dan Voinea din cadrul Parchetului Militar. El a adaugat ca fostului presedinte i-au fost aduse la cunostinta invinuirile in prezenta avocatului sau.

Senatorul PSD, fost ministru al justitiei, sustine insa ca "asa-zisa procedura care il priveste pe Ion Iliescu este extraordinar de confuza".

"A fost citat ca martor, apoi au aparut semnale ca este invinuit. Credem ca este un act politic deliberat si o diversiune", a spus Diaconescu.

Ulterior el a rectificat, spunand: "Avem mari suspiciuni ca ar putea fi diversiune sau provocare, dar avem mare incredere in Justitie ca nu se va angrena in asa ceva".

Senatorul PSD a mai spus ca "ar fi necesar sa stim toti care sunt demersurile ce vor fi facute".

Procurorul a refuzat sa spuna ce invinuiri i se aduc fostului presedinte, spunand ca nu poate face astfel de dezvaluiri in aceasta faza a urmaririi penale, limitandu-se la a afirma ca fac parte din dosarul 75/1998 si ca au fost aduse la cunostinta lui Ion Iliescu in prezenta avocatului sau.

Dan Voinea a declarat ca, procedural, urmatoarea etapa ar fi pregatirea apararii de catre inculpati, lucru valabil si in cazul lui Ion Iliescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO