Povestidesucces

Proprietarii spitalului Euromaterna Constanţa vor să deschidă şi un spital de pediatrie, proiect de 4 mil euro

Proprietarii spitalului Euromaterna Constanţa vor să...
02.02.2015, 11:11 3173

Proprietarii spitalului de obstetrică-ginecologie Euromaterna Constanţa au în plan extinderea activităţii din zona medicală, printr-o investiţie de circa 4 milioane euro într-un spital de pediatrie.

Proiectul este planificat să înceapă în 2017.

Spitalul Euromaterna a fost inaugurat în aprilie 2009, în urma unei investiţii de şapte milioane euro, sumă care a acoperit lucrările de construcţie şi dotarea iniţială a unităţii. În ultimii ani, de la deschidere până în prezent, compania a alocat un plus de 300.000 -400.000 de euro pentru aparatură medicală.

“Finanţarea a fost în cea mai mare parte acoperită de un împrumut la BRD. Aceasta bancă a înţeles oportunitatea unei investiţii în sistemul medical, finanţându-ne chiar dacă în acel moment reprezentam un start-up”, a declarat Ion Marius Ruşa, preşedintele Consiliului de Administraţie al clinicii Euromaterna şi unul dintre acţionarii companiei.

Spitalul de obstetrică-ginecologie a încheiat anul trecut cu afaceri de 17,3 milioane lei şi estimează ca în 2015 să depăşească nivelul de 18,5 milioane lei. În total, clinica are 134 de angajaţi.

În ceea ce priveşte numărul de pacienţi, acesta a crescut constant de la deschidere, cu circa 5-10% pe an. Anul trecut, avansul înregistrat a ajuns la 25%.

“Această creştere s-a produs pe de-o parte datorită calităţii serviciilor medicale prestate, pe de altă parte datorită introducerii pachetelor cu plata în rate (pentru naştere şi intervenţii chirurgicale ginecologice), fapt ce a făcut ca un număr din ce în ce mai mare de persoane să aibă posibilitatea financiară să se adreseze spitalului nostru”.

Piaţa spitalelor private din România a început să se for­meze în 2004, când la Sibiu era deschisă prima unitate privată. Expan­siunea a fost continuată în 2005, cu deschiderea spitalului Euroclinic la Bu­cureşti, iar cea mai efervescentă perioadă a fost 2011-2012, când investiţiile pe acest sector au depăşit 200 milioane euro.

“Serviciile medicale private, atât la nivel local cât şi la nivel naţional, reprezintă principala, dacă nu unica, modalitate de reformă a sistemului sanitar”, consideră Ion Ruşa.

În opinia lui, sistemul privat este singurul care stabileşte preţuri reale şi concurenţiale pentru serviciile medicale şi plăteşte medicul conform calităţii şi cantităţii muncii depuse şi nu cu un salariu fix.

“Consider că un număr din ce în ce mai mare de oameni se vor adresa acestui sistem, atât în plan local, cât şi în plan naţional”.

Acţionarii Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Euromaterna SA sunt Ioan Marius Ruşa - 50%, Dan Mugurel Raica - 35% şi Florian Dantes - 15%.

Anul trecut, spitalul a înregistrat 6767 internări, 1210 naşteri, 234 operaţii ginecologice şi 83 de prematuri.  

Printre planurile pe termen lung ale companiei se numără şi construirea a încă două niveluri în vederea amenajării unor rezerve de lux, furnizarea de servicii medicale către hotelurile  de pe litoral şi dezvoltarea unui program de cercetare în domeniul fertilizării in vitro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO