Premium

Campari de colectie

Campari de colectie
29.04.2010, 15:05 34

Dupa ce marile ca se demoda au ales sa-si asocieze nu mele cuartisti contemporani, iar mogulii lumii au investit milioane deeuro pentru a sprijini arta, a venit si randul companiilor debauturi alcoolice sa se marketeze prin intermediul creativitatiiartistice.

La implinirea celor 150 de ani de existenta, brandul Campari asarbatorit printr-o reinterpretare artistica a etichetelor sale siprin deschiderea unei galerii de arta, Galleria Campari.

Campari a ales 3 artisti contemporani de renume pentru aredesena etichetele de pe sticlele sale. Grupul de artistibrazilieni avaf, Tobias Rehberger si Vanessa Beecroft au fostselectati de curatorul Caroline Corbetta pentru a face parte dinCampari Art Label Project, proiectul care isi propune sa confirmelegatura dintre brandul Cam pari si arta.

Assume Vivid Astro Focus (avaf) a creat i ma ginea unei femeiputernice, o combinatie intre solista de jazz Nina Simone si reginaegipteana Nefertiti: "Ne-am dorit sa imbogatim lumea femeiiCampari" - au explicat cei de la avaf - "sa cream o zeita, unicon".

Vanessa Beecroft a redat lumea Campari focusandu-se pe imagineafemeii constiente de vocatia sa artistica si folosind prototipuride femei pentru a-si proiecta propria imagine. Si-a imaginat ofemeie goala, cu parul rosu si lung, care tine un pahar de Campariin mana.

Cel de-al treilea artist, germanul Tobias Rehberger a folositarta digitala pentru a construi identitatea Campari in jurulconceptului de "potiune magica", in spiritul culorilor viiintalnite in operele sale. Sticlele Campari cu eti cheteleartistice sunt puse in vanzare, in editie limitata la nivel international.

De altfel, Campari nu e la prima sa colaborare cu lumea artei.In urma cu cativa ani, pentru a se impune pe piata din StateleUnite, brandul a organizat o expozitie realizata de 25 dintre ceimai cunsocuti artisti din New York. Galeria Pop up a calatoritatunci prin State, participand la targuri de arta din Miami si LosAngeles.

De data aceasta, cu ocazia celor 150 de ani de existenta,Campari a deschis Galleria Campari situata in Sesto San Giovanni,in via Gramsci, prima fabrica a brandului Campari.

Galeria amenajata pe doua etaje ale casei istorice prezintaopere ale unor artisti internationali precum "parintele advertisingului mo dern", artdesignerul Leonetto Cappiello, artistulvizual Bruno Munari si artistul scenograf Ugo Nespolo - uneledintre lucrari fiind reinterpretate si animate prin tehnologiinoi/

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO