Prima pagina

Alan Greenspan: Economia SUA se afla in recesiune

09.04.2008, 12:22 17

Fostul presedinte al Rezervei Federale americane (Fed), Alan Greenspan, a declarat azi ca economia SUA este in recesiune si ca ar trebui sa se aloce fonduri publice pentru a rezolva criza legata de sectorul creditelor ipotecare, transmite Reuters.

Intr-un interviu acordat televiziunii CNBC, Greenspan a afirmat ca economia SUA se confrunta cu o recesiune, insa este prea devreme pentru a sti cat de profunda este aceasta sau cat de mult timp va dura.

Economia americana nu se va stabiliza pana cand piata locuintelor nu va reveni la conditiile normale. Administratia presedintelui american George W. Bush ar trebui sa observe criza creditelor si economiilor din anii '80, pentru a invata cum sa solutioneze criza prin implicarea banilor contribuabililor in proiect, potrivit fostului presedinte el Fed.

"Trezoreria SUA ar putea utiliza fondurile adecvate pentru a infiinta o institutie asemanatoare Resolution Trust Corporation (RTC), care a avut succes in rezolvarea crizei depozitelor si creditelor", a spus Greenspan.

RTC a fost infiintata pentru a cumpara active ale asociatiilor de imprumuturi si economii care au fost declarate insolvente de Oficiul de Supraveghere a Economiei. Compania, care a functionat in perioada 1989 - 1995, a inchis sau a ajutat la solutionarea a sute de depozite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels