Prima pagina

Alro isi tripleaza profitul si investeste un mld. dolari intr-o termocentrala

15.02.2007, 14:24 13

Cifra de afaceri a producatorului de aluminiu Alro Slatina a crescut cu 42,2% anul trecut, la 781,9 milioane de dolari (597,5 milioane de euro), iar profitul net s-a triplat, la 134,7 milioane de dolari (105 milioane de euro), potrivit rezultatelor financiare preliminate publicate, astazi, de companie.
Cresterea profitului s-a datorat in principal dublarii pretului aluminiului pe piata internationala, pana la un nivel de peste 3.000 de dolari/tona in 2006, dar si prin imbunatatirea productivitatii, ca urmare a investitiilor de 182 milioane de dolari realizate pe parcursul ultimilor cinci ani.
Totodata, compania a anuntat ca intentioneaza sa investeasca un miliard de dolari pentru constructia unei termocentrale proprii cu o putere instalata de 1.000 MW, pentru a acopri consumul propriu de electricitate, reducand astfel depepndenta fata de frunizorii de energie.
"Centrala ne va permite sa ramanem competitivi si sa ne crestem gradul de independenta energetica", a declarat intr-un comunicat Christian Wuest, presedintele Consiliului de Administratie al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels