Prima pagina

Apartamente de 40 mil. euro, vandute de pe planseta

30.08.2006, 20:41 7

Peste 300 de apartamente, adica aproximativ 90% din totalul locuintelor din cadrul Quadra Place, un complex de 32 mil. euro dezvoltat de compania Conarg din Pitesti in Bucuresti, langa Politehnica, au fost vandute in primele trei luni de la lansarea proiectului. Apartamentele, incluse in cinci blocuri de locuinte, vor fi gata abia in 2007, incepand cu luna mai.
Rezultatul confirma tendinta inregistrata in acest an pe piata imobiliara, de concentrare a cererii catre apartamentele cu preturi de 900-1.000 de euro pe metru patrat, fara TVA.
Proiectele de blocuri destinate clasei medii anuntate in ultima perioada sunt imediat absorbite de cererea in crestere, la fel cum se intampla in urma cu doi ani cu cele de lux.
Pentru urmatorii doi-trei ani au fost anuntate mai multe proiecte din aceasta categorie, precum Edenia Titan, Jupiter Berceni, Planorama Colentina sau West Park Militari.
Aproape fiecare dintre acestea a inregistrat o cerere peste asteptari, in conditiile in care multe se aflau doar in stadiul de macheta. Clasa de mijloc se va orienta in urmatorii ani, spun analistii imobiliari, catre complexurile rezidentiale de amploare, care au inceput sa se devolte, sau in proiecte finalizate in prezent, cu termen de finalizare 2007-2009, situate in zone semicentrale ale orasului, pe locatiile fostelor intreprinderi de stat.
Ansamblul Quadra Place, situat in zona Politehnicii, include 343 de apartamente, cu suprafete cuprinse intre 48-238 de metri patrati. Pretul unei garsoniere porneste de la 50.000 de euro, fara TVA, in timp ce un apartament penthouse cu patru camere poate ajunge la circa 240.000 de euro, potrivit Eurisko, firma de consultanta care promoveaza proiectul. La un pret mediu de 130.000 de euro, cele 300 de apartamente valoreaza 40 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO