Prima pagina

Arbitrul pensiilor private a schimbat regulile in timpul jocului

26.10.2007, 18:30 17

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a modificat procedura de validare a clientilor care adera la fondurile de pensii obligatorii (pilonul II), desi vanzarea si raportarile au inceput deja.
"Comisia a modificat legislatia, urmand ca validarea adeziunilor sa aiba loc de trei ori pe perioada campaniei, comparativ cu o singura data, cum era prevazut initial", a declarat ieri Mircea Oancea, presedintele CSSPP, in cadrul unei conferinte organizate chiar de institutia pe care o conduce.
Astfel, in loc de o singura validare finala, dupa cele patru luni de aderare initiala, noua legislatie va permite trei validari definitive ale actelor de aderare semnate, dupa doua, trei si patru luni de la startul campaniei de vanzare (17 septembrie).
Masura a fost ceruta insistent in ultimele luni de o parte a companiilor de administrare a pensiilor private, cealalta parte declarandu-se insa impotriva modificarii regulilor in timpul jocului.
Conform companiilor de administrare de pe piata, noua legislatie ii avantajeaza pe administratorii mari, care au reusit sa stranga un numar important de clienti inca din prima parte a campaniei de vanzare si dezavantajeaza restul companiilor de pensii, care si-au pus mai greu in miscare capacitatea operationala.
"Situatia existenta pe piata in acest moment reflecta atat forta de vanzare, cat si investitiile si pregatirea companiilor pentru acest proces. Nu consider insa ca situatia actuala se va mentine pana la sfarsitul perioadei de aderare initiala, pentru ca au existat companii mai pregatite si unele mai putin pregatite sa inceapa vanzarea", a mai declarat Mircea Oancea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO