Prima pagina

Au dat avans 1 mil. euro pentru case si n-au primit nimic

19.08.2008, 18:52 19

Patronul unei firme din Timisoara a fost arestat de Curtea de Apel Cluj, pentru inselaciune, afirma surse din Politie, el fiind anchetat si de DNA Cluj pentru ca a luat bani in avans de la circa 100 de persoane pentru construirea unui bloc in Cluj-Napoca, dar imobilul nu a fost construit. Prejudiciul depaseste un milion de euro.
Surse din Politie au declarat ieri ca patronul firmei Europlan din Timisoara, Marius Leontiuc, a fost arestat sambata, in baza unui mandat emis de judecatorii Curtii de Apel Cluj, pe o perioada de 29 de zile, pentru inselaciune, fiind dus in arestul IPJ Cluj.
Potrivit surselor citate, incepand cu 2004 firma Europlan din Timisoara a pretins sume in avans cuprinse intre cateva mii si cateva zeci de mii de euro, reprezentand 30% din valoarea contractului pentru achizitionarea unei locuinte, astfel de sume fiind platite de aproape o suta de persoane.
Procurorii sustin ca Leontiuc, "prezentandu-se sub calitatea mincinoasa de arhitect, impreuna cu reprezentantele unei agentii imobiliare, s-a asociat in vederea comiterii unei fraude imobiliare, in urma careia peste o suta de persoane au fost induse si mentinute in eroare prin falsificarea si folosirea de inscrisuri contrafacute".
Faptele s-au petrecut la incheierea, in perioada noiembrie 2005-mai 2007, a antecontractelor de vanzare-cumparare si construire a unor presupuse apartamente intr-un bloc cu 10-16 etaje pe un teren din Cluj Napoca, pentru care au fost achitate, catre inculpat, avansuri de peste un milion de euro precum si comisioane de intermediere catre agentia imobiliara de peste 60.000 de euro.
Constructia nu a fost realizata si, in consecinta, persoanele care au achitat sume de bani pentru contractarea apartamentelor si plata serviciilor agentiilor imobiliare au fost pagubite, precizeaza DNA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO