Prima pagina

Autoritatile americane elaboreaza plan de salvare a Freddie Mac si Fannie Mae

10.07.2008, 14:53 14

Administratia Bush a pus la cale un plan de actiune pentru eventualitatea in care cei doi giganti din segmentul creditelor ipotecare, Freddie Mac si Fannie Mae, ar intra in colaps, potrivit unor surse apropiate care au participat la discutii, citate de The Wall Street Journal.
Masurile vin in conditiile in care actiunile ambelor companii continua sa inregistreze scaderi masive. Discutiile in acest caz dureaza de cateva luni si sunt parte a unui plan mai extins elaborat de Trezoreria americana si de celelealte autoritati de reglemenatre financiara.
Acestea au devenit insa mult mai serioase in momentul in care investitorii au dat semne ca evita titlurile bursiere celor doi creditori sustinuti de stat si a caror stabilitate este vitala pentru functionarea sistemului american de creditare. Saptamana aceasta titlurile celor doua companii au coborat la cele mai joase nivele din ultimii 15 ani. In ultimul an, actiunile Freddie Mac au pierdut 83% din valoare, in timp ce Fannie Mae a inregistrat un declin de 76%. Totusi, guvernul american considera ca sansele ca cele doua institutii financiare sa intre in colaps sunt extrem de reduse, mentionand ca acesteau au capacitatea de a strange cu usurinta fonduri semnificative din partea investitorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO