Prima pagina

Bancpost: Cererea solvabila de locuinte este multa mai redusa decat cererea totala

24.04.2008, 19:12 17

Ritmul de crestere in constructii nu mai este la fel de ridicat ca la mijlocul anului trecut, iar factorii care indica o dinamica mai redusa in perioada urmatoare tind sa-i intreaca pe cei care sustin ideea unei cresteri puternice a sectorului in continuare, este concluzia unei analize realizate de departamentul Global Markets al Bancpost.
"Sectorul constructiilor este vulnerabil, iar o eventuala incetinire puternica a dinamicii sale reprezinta un risc pentru cresterea economica", apreciaza Dan Bucsa, seful departamentului de cercetare al bancii.
El precizeaza ca orice analiza a sectorului constructiilor se loveste de penuria de date referitoare la valoarea tranzactiilor realizate pe piata si la preturile practicate - atat cele cotate, cat si cele incluse in contracte, studiul Bancpost rezumandu-se mai degraba la o inventariere a argumentelor pro si contra unei cresteri spectaculoase a constructiilor si in 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO