Prima pagina

BCR a dus salariul lui Vladescu la 6.200 de euro

01.08.2006, 20:06 28

Ministrul finantelor Sebastian Vladescu a avut anul trecut un venit mediu lunar net de 6.200 de euro, dupa cum reiese din declaratia sa de avere, publicata pe site-ul Guvernului. Desi in mod obisnuit salariul unui ministru nu depaseste 1.500 de euro pe luna, Vladescu a incasat anul trecut si indemnizatiile de pe urma conducerii Comisiei de privatizare a BCR.
Nicolae Crisan, fostul presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), a incasat anul trecut un salariu mediu net lunar de 7.875 de euro, conform declaratiei de avere depuse la incetarea mandatului, in prima jumatate a lunii iulie. In acelasi timp, cei doi vicepresedinti ai CSA au avut fiecare salarii nete lunare de peste 6.500 de euro.
Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, are un venit care se ridica la 6.500 de euro pe luna.
Cu alte cuvinte, privatizarea BCR l-a propulsat pe Vladescu in top 10 al celor mai bine platiti angajati ai statului. Presedintele Basescu are un salariu mediu net lunar de 1.850 de euro, in timp ce premierul castiga 1.700 de euro net pe luna.
Dar nu doar in posturi de demnitari salariile sunt mult peste media pe economie. De exemplu, directorii de regii si fabrici de stat din subordinea Ministerului Economiei au un salariu net lunar de peste 2.600 de euro fiecare, identic cu cel primit de sefii regiilor din subordinea Ministerului Transporturilor.
Salariul mediu net lunar pe economie era de 238 de euro in luna mai a acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO