Prima pagina

Blocul Elvila, numai bun pentru APAPS

13.08.2001, 00:00 108



Autoritatea pentru Privatizare (fostul FPS) si-ar putea muta in curand birourile in blocul Elvila, preluat de Agentia de Valorificare a Activelor Bancare de la omul de afaceri Viorel Catarama in contul datoriilor acestuia.

"Am discutat cu reprezentantii APAPS inchirierea unor spatii, insa nu a fost luata inca o decizie", a declarat pentru Ziarul Financiar Ionel Blanculescu, seful Agentiei pentru Valorificarea Activelor Bancare.

Astazi, Blanculescu urmeaza sa aiba o intalnire cu Ovidiu Musetescu, presedintele APAPS, in care sa se discute problema sediului.

APAPS cauta de mai multa vreme un spatiu in care sa fie adunate toate birourile pe care institutia la detine in Bucuresti. Surse din APAPS afirma ca au fost luate in discutie mai multe variante, cea mai veche fiind mutarea in blocul Elvila. APAPS si-a mai schimbat de cateva ori sediul, ultima data in toamna anului trecut.

O alta institutie care s-a aratat interesata de spatiile din blocul Elvila este Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

AVAB nu poate vinde cladirea la o valoare mai mica de 17,5 milioane de dolari, respectiv cat reprezinta creantele asupra lui Viorel Catarama. In acest moment insa, pe piata imobiliara din Bucuresti nu se poate obtine un asemenea pret.

AVAB nu are alta solutie decat inchirierea de spatii. "Vom da un anunt public de inchiriere", spune Blanculescu. Pretul probabil pentru inchirierea de spatii in blocul Elvila va fi de 19-20 de dolari pe metru patrat.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare ar putea incerca sa scoata din nou cladirea la vanzare peste un an, pretul urmand a reprezenta diferenta dintre cele 17,5 milioane de dolari si valoarea chiriilor incasate intre timp.

In prezent, in blocul Elvila exista deja o serie de spatii inchiriate de diferite firme. Contractele vor fi derulate in continuare, insa AVAB are dreptul sa le rezilieze in momentul in care ar gasi un cumparator pentru cladire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO